Hoofdcontent

Sportcafé Leusden in Beweging

Een gezamenlijk initiatief

Voorheen organiseerde het Platform Sport & Bewegen al regelmatig de Sportnetwerkborrel. Vanaf 2024 bundelen het Platform Sport & Bewegen, de buurtsportcoaches en de gemeente Leusden hun krachten en organiseren we driemaal per jaar samen het Sportcafé Leusden in Beweging. Gezellige avonden vol inhoudelijke inspiratie, nuttige ontmoetingen en inzicht in ondersteuningsmogelijkheden.

Meld je aan voor het eerstvolgende Sportcafé

Lees hier de uitnodiging voor het Sportcafé van 3 juni

 

Iedereen is welkom!

Iedereen die zich betrokken voelt bij het stimuleren van sport en beweging in de gemeente Leusden is welkom bij het Sportcafé. Vertegenwoordigers van sportclubs, ondernemende sportaanbieders, trainers, leerkrachten, begeleiders, paramedici, zorgverleners welzijnsmedewerkers, politici… Door een brede mix van aanwezigen worden de avonden extra waardevol!

 

In beweging tijdens sportcafé

 

Een mix van inspiratie en ontmoeting

Om 19:00 uur is er inloop met koffie, om 19:30 uur trappen we af en rond 21:30 uur is er altijd nog een afsluitende borrel. Het programma is een mix van plenaire interactie en van inhoudelijke inspiratiesessies. Om het voor iedereen interessant te maken behandelen we verschillende categorieën:

  • maatschappelijke kansen en samenwerking op gebied van sporten en bewegen;
  • inspiratie over sportieve en gezonde leefstijl (motorische ontwikkeling, trainingsleer, blessurepreventie, gezonde voeding, weerbaarheid, etc.);
  • inzichten vanuit clubondersteuning (vrijwilligers, sponsoring, communicatie, ledenwerving, etc.);
  • in gesprek over lokaal beleid en ontwikkelingen op gebied van sport en bewegen.

Als tijdens een inspiratiesessie blijkt dat er behoefte is aan verdieping, samenwerking of ondersteuning, dan maken we daar ter plekke afspraken over.

 

Voor, door en bij elkaar!

Er is heel veel kennis aanwezig binnen ons netwerk en die willen we graag met elkaar delen. Daarom nodigen we iedereen uit om zelf het podium te pakken tijdens een van de inspiratiesessies. Laat ons weten als je jouw expertise, een mooie ervaring of een ambitie wilt delen tijdens het Sportcafé, dan bekijken we samen hoe we dit in het programma kunnen verwerken.

Ieder sportcafé wordt bovendien georganiseerd bij één van de partners. Een leuke manier om jouw organisatie en locatie te presenteren aan het netwerk! Hapjes en drankjes kunnen worden vergoed vanuit budget van het Sportcafé. Laat het weten als jij een geschikte locatie hebt waar we een keer terecht kunnen.

 

Help je mee?

  • Heb je een suggestie voor een mooie thema tijdens het Sportcafé?
  • Wil je zelf het podium pakken in een van de inspiratiesessies?
  • Heb je een geschikte locatie waar we een keer terecht kunnen?
  • Of wil je iets anders kwijt of weten over het Sportcafé?

Stuur dan een e-mail naar Evelien Wijdeveld via e.wijdeveld@leusden.nl. Zij is als procesregisseur Sport & Bewegen de verbindende schakel tussen het Platform Sport & Bewegen, de buurtsportcoaches en de gemeente Leusden.