Hoofdcontent

Alles over Sjors Sportief

Met Sjors Sportief bereiken we dat kinderen op laagdrempelige wijze in aanraking komen met diverse vormen van sport en beweging in de gemeente Leusden. Dat is belangrijk want sport en beweging hebben een positief effect op de motorische, fysieke, mentale én cognitieve ontwikkeling van kinderen. Bovendien is het voor hen een mooie manier om hun talent te ontdekken.

Wat is Sjors Sportief?

Sjors Sportief is een kennismakingsprogramma waarmee we kinderen stimuleren om deel te nemen aan een of meer van de vele sport- en beweegactiviteiten die er in Leusden zijn. Met Sjors Sportief worden ruim 2000 basisschoolleerlingen uit Leusden, Achterveld en Stoutenburg uitgenodigd om vrijblijvend te ontdekken welke sport het beste bij hen past. En om kennis te maken met clubs en verenigingen.

Kennismaken met sport en beweging

We doen dat door lokaal sport- en beweegaanbod actief te promoten. Sport- en beweegaanbieders uit de gemeente Leusden publiceren hun kennismakingsactiviteit(en) op deze website, waarna de basisschooljeugd zich kan aanmelden voor deelname. Dat kan het hele jaar door.

Elk jaar geven we hier extra aandacht aan met de publicatie van een mooi en kleurrijk boekje. Hierin vinden de kinderen het kennismakingsaanbod van lokale sport- en beweegaanbieders. Het boekje wordt op een vrolijke manier uitgereikt aan alle leerlingen van groep 1 tot en met 8 van de basisscholen in Leusden en Achterveld. Onze buurtsportcoaches gaan daarvoor persoonlijk (en in mascottepak..... 😊) alle klassen in om het boekje aan de kinderen te overhandigen. Daarbij laten ze dan ook een filmpje zien dat bij de boekpresentatie hoort.

Kinderen die wel in Leusden wonen maar niet in Leusden naar school gaan, kunnen een boekje afhalen bij Roda ’46.

Bekijk het Sjors Sportief-boekje van 2023

Bekijk het Sjors Sportief-boekje van 2022

Kinderen kunnen deze zorgvuldig samengestelde gids vervolgens thuis met hun ouders doornemen en zich digitaal via deze website inschrijven voor een activiteit.

Spelregels voor (ouders van) deelnemers

Voor (de ouders van) Leusdense basisschoolkinderen gelden voor deelname aan Sjors Sportief maar een paar spelregels:

 • De inhoud van de activiteit, zoals die in het activiteitenoverzicht staat, is leidend.
 • Aanbieders kunnen een vergoeding vragen voor deelname aan hun activiteit. Die kan betaald worden via iDeal.
 • Tot 4 dagen na inschrijving kan een betaalde inschrijving kosteloos worden geannuleerd. Daarna is dit niet meer mogelijk en heeft de aanbieder recht op deze vergoeding, behalve als een activiteit niet door kan gaan. In gevallen van uitzondering zal altijd met de aanbieder contact worden opgenomen.

Ben jij de ouder/verzorger van (een) kind(eren) op een Leusdense basisschool dat graag wil deelnemen aan Sjors Sportief?

Schrijf je kind(eren) gauw in voor een activiteit!

Maak, indien nodig, gebruik van de handleiding voor bezoekers.

Sjors Sportief is een product van Cultuur- en Sportstimulering Nederland en in Leusden een initiatief van de buurtsportcoaches in samenwerking met de lokale sportverenigingen en beweegaanbieders. De realisatie wordt mogelijk gemaakt met financiële ondersteuning van de gemeente Leusden en het Leusdens Sport- en Beweegakkoord. Sjors Sportief ging in het voorjaar van 2022 voor het eerst van start in de gemeente Leusden.

 

Bijdrage basisscholen

Ben je directeur of docent van een basisschool in Leusden of Achterveld? Lees dan nog even verder.

 1. De jaarlijkse verspreiding van de kleurrijke ‘Sjorsboekjes’ op alle basisscholen in Leusden wordt door de buurtsportcoaches op een vrolijke manier verzorgt.
 2. Het enige wat wij van de leerkrachten vragen, is om de boekjes klassikaal door te bladeren. Dit is essentieel voor het slagen van dit leuke project. Een kwartiertje per klas is voldoende.
 3. De kinderen kunnen het boekje vervolgens thuis met hun ouders doornemen en zich inschrijven voor de activiteiten via deze website.

Aandacht vanuit de school wordt zeer gewaardeerd!

 

Informatie voor sport- en beweegaanbieders

De Sjors-formule biedt lokale sport- en beweegaanbieders een uitgelezen kans om je kennismakingsaanbod onder de aandacht te brengen van nieuwe, jonge leden. Ben jij de aanbieder van een sportieve activiteit die je graag bij de baisschooljeugd onder de aandacht wil brengen? Je leest hieronder hoe je jouw activiteiten in het boekje kunt promoten. De kinderen kunnen zich vervolgens heel eenvoudig inschrijven voor zo’n proefles bij jou via deze website.

Looptijd

 1. De looptijd van Sjors Sportief is telkens 1 schooljaar. Dit wijkt af van de overige doelgroepen; daar is de looptijd steeds 1 kalenderjaar.
  De reden hiervan is dat het meten van de effectiviteit van een kennismakingsprogramma dat gerelateerd is aan basisschoolkinderen, alleen mogelijk is door het te koppelen aan een schooljaar.
 2. Aanbieders kunnen gedurende het hele schooljaar activiteiten aan de site toevoegen en bepalen zelf wanneer de activiteit plaatsvindt.
 3. Tegen het einde van het ene schooljaar openen we de mogelijkheid om aanbod toe te voegen voor het volgende schooljaar en de volgende zomervakantie. Dat aanbod wordt opgenomen in het Sjors-boekje.

Planning seizoen 2023-2024

 • Het eerstvolgende boekje van Sjors Sportief verschijnt in begin maart 2024. De planning wordt vanaf eind 2023 bekend gemaakt.

Hulp nodig bij het invoeren van activiteiten? Lees de handleiding voor aanbieders.

Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op.

Overige afspraken

 1. De deelnemende sport- of beweegaanbieder zorgt ervoor dat diens aanbod vóór de deadline op Leusdeninbeweging.nl is gepubliceerd. De aanbieder krijgt een conceptversie van de vermelding in het kennismakingsboekje per mail ter controle toegestuurd. Eventuele wijzigingen of correcties kunnen tot de in die mail aangegeven datum worden doorgeven. Na de deadline gaat alles naar de drukker en zijn er geen wijzigingen meer mogelijk in het boekje.
 2. Het door de aanbieder gebruikte beeldmateriaal is rechtenvrij óf (de ouders/verzorgers van) de personen op de afbeelding hebben toestemming gegeven om deze te gebruiken voor de website, dan wel te plaatsen in iedere uitgave die gekoppeld is aan de door toegevoegde activiteit. Eventuele gevolgen door het niet nakomen van dit kader zijn voor de aanbieder.

Verder gelden voor het Sjors Sportief-aanbod dezelfde spelregels als voor ander aanbod. Je vindt ze in de Algemene voorwaarden.