Hoofdcontent

Handleiding voor aanbieders

Aanbieders van sportieve activiteiten kunnnen hun aanbod plaatsen op deze website.

Heb je al een account?

Log dan in met je gebruikersnaam + wachtwoord.

Weet je niet zeker of jouw organisatie al een account heeft? Neem dan even dan contact met ons op.

Ben je nieuw op dit platform?

Registreer je dan eerst als aanbieder.

 1. Klik rechtsboven op 'registreren aanbieder' en vul alle gegevens voor jouw organisatie in. De velden met een sterretje moeten verplicht ingevuld te worden.
  Tip: het toevoegen van een logo, url naar je website en link naar je social media-accounts is zeker aan te raden.
 2. Vul alle gegevens voor jouw accommodatie in. Je kunt, als dat van toepassing is, meerdere sportlocaties toevoegen (zie ook Extra sportlocaties toevoegen).
 3. Vul alle gegevens van de contactpersoon in. Het is mogelijk om meerdere contactpersonen toe te voegen (zie ook Extra contactpersonen toevoegen).
 4. Lees de algemene voorwaarden en de privacyverklaring en vink aan dat je hiermee akkoord gaat.
 5. Klik op 'Opslaan'.
  Vanaf nu is jouw organisatie vindbaar op de Sportieve kaart van Leusden!

Na het registreren van jouw organisatie ontvang je een e-mail met daarin een bevestiging van je registratie. Hierna wordt je doorgelinkt naar deze pagina en kun je activiteiten gaan toevoegen.

Wil je activiteiten toevoegen?

 1. Log in op Leusdeninbeweging.nl. Ben jij op dit platform met meerdere rollen bekend, bijvoorbeeld als inwoner én als aanbieder, kies dan de rol die van toepassing is.
 2. Er verschijnt nu een dashboard met allerlei mogelijkheden om je activiteiten te beheren, te communiceren met deelnemers en je administratie bij te houden.
 3. Ga naar 'Activiteit toevoegen' en kies de doelgroep (= 'project') waarvoor jij een activiteit wilt toevoegen. Je kunt kiezen uit peuters, basisschoolleerlingen, jongeren, volwassenen, senioren, Aangepast sporten of Sportnetwerk Leusden. Is jouw aanbieding bestemd voor meerdere doelgroepen? Maak dan per doelgroep een activiteit aan.
  • Let op: Is jouw reguliere activiteit óók geschikt voor mensen met een lichamelijke of (licht) verstandelijke beperking? Dan kun je dat aangeven op je invoerscherm. Je activiteit wordt dan zowel getoond bij jouw doelgroep, als onder het aparte uitgelichte aanbod Aangepast sporten.
   Is jouw activiteit alléén bestemd voor mensen met een lichamelijke of (licht) verstandelijke beperking? Kies dan als doelgroep Aangepast sporten. Jouw activiteit wordt dan alleen in het aanbod Aangepast sporten getoond.
 4. Nadat je je doelgroep hebt geselecteerd, klapt het invulblad verder open. Enkele gegevens - zoals periode, locatie activiteit, contactpersoon activiteit en e-mailadres - worden automatisch op basis van je accountgegevens al ingevuld. Controleer ze goed. Mis je de juiste contactpersoon of locatie? Voeg die dan toe met het plusje.
 5. Vul de overige velden met de juiste informatie:
  • Kies een pakkende titel. Zorg dat de sportieve activiteit die je aanbiedt duidelijk met een trefwoord (bijv. wandelen, voetbal, zwemmen, korfbal, etc.) in de titel wordt genoemd.
  • Benoem in de promotietekst je aanbod én vertel in 1 of 2 zinnen iets over jouw sportorganisatie; laat zien wie je bent en wat je doet.
  • Kies een passende vergoeding voor jouw activiteit.
   • Is deelname aan de activiteit gratis? Vul dan € 0,- in.
   • Vraag je een vergoeding voor de activiteit, dan vul je het betreffende bedrag in. Er zijn nu 2 mogelijkheden om de vergoeding te laten betalen. Kies één van beiden:
    1. Je vult de in de velden IBAN nummer en Rekeninghouden de juiste betaalgegevens in en geeft aan dat je akkoord gaat met de betalingsovereenkomst. De vergoeding wordt nu bij de inschrijver via iDeal geïnd. 
     Let op: Als je een vergoeding vraagt, betaal je € 0,50 per inschrijving voor de administratieve afwikkeling (zie algemene voorwaarden). Hou daar rekening mee bij de vaststelling van je prijs.
    2. Je klikt op het groene 'pennetje' achter het bedrag. De invulvelden voor betaalgegevens verdwijnen nu. De inschrijver kan nu niet via iDeal betalen. Geef nu verderop op de pagina bij 'Bijzonderheden' aan hoe en wanneer de inschrijver moet betalen.
  • Vul het maximaal aantal deelnemers in dat zich kan inschrijven. Is het aantal deelnemers onbeperkt? Vul dan 0 in.
  • Geef aan of je een wachtlijst wilt introduceren. Als je voor 'ja' kiest, worden de gegevens van deze mensen verzameld en zodat je later contact met hen kunt opnemen (bijvoorbeeld omdat er een plekje vrij komt door een afmelding of omdat je een nieuwe/extra activiteit openstelt).
  • Geef aan voor welke leeftijdscategorie jouw activiteit geschikt is. Je kunt meerdere categorieën aanklikken.
  • Is jouw activiteit óók geschikt voor mensen met een lichamelijke of (licht) verstandelijke beperking? Je kunt meerdere categorieën aanklikken.
  • Voeg een bij jouw activiteit passende afbeelding toe. Deze foto mag maximaal 8MB groot zijn. Alle bestandssoorten voor afbeeldingen worden geaccepteerd.
  • Geef aan of het om een reguliere activiteit of specifieke kennismakingsactiviteit gaat.
   • Is er sprake van een serie kennismakingsactiviteiten? Voeg dan extra data toe met het plusje.
   • Is er sprake van een serie vergelijkbare activiteiten, maar met méér verschillen dan alleen datum en tijdstip? Dus bijv. elke activiteit op een andere locatie? Dan maak je meerdere activiteiten aan. Dat gaat heel gemakkelijk: ga naar het activiteitenoverzicht in je dashboard en kopieer de betreffende activiteit. Je hoeft dan vervolgens in de kopie alleen datum, tijdstip, locatie (en evt. andere specifieke kenmerken) aan te passen.
  • Geef ook aan of een deelnemer zich moet inschrijven per activiteit of dat hij/zij wordt verwacht voor de hele serie.
   • Bijvoorbeeld: Ik bied een beweegprogramma van 8 weken aan voor € 40,-. Deelnemers hoeven zich maar één keer in te schrijven voor deze lessenreeks. Ik kies daarom voor 'een inschrijver wordt alle bovenstaande data verwacht'. De deelnemer betaalt in totaal € 40,- voor de acht lessen. Ik vul daarom bij de vergoeding het totaalbedrag van € 40,- in en niet € 5,- per les.
  • Geef kledingeisen of andere bijzonderheden aan. Zijn die er niet? Laat het veld dan leeg.
  •  
 1. Klik op 'Opslaan'.
  Je activiteit is nu succesvol toegevoegd en vindbaar in het activiteitenoverzicht. Leusdenaren kunnen zich vanaf nu inschrijven voor jouw activiteit!
  • Herhaal dit proces voor je overige activiteiten.
  • FAQ: Waarom is het 't beste als alle inschrijvingen voor een activiteit via dit platform verlopen en niet ook/deels rechtstreeks via de aanbieder?
   Deels via de ene weg en deels via de andere is vooral onhandig. We willen namelijk allemaal graag weten of onze inspanningen, dit platform en het kennismakingsprogramma Sjors Sportief effectief zijn. De statistieken die we hiervoor produceren zijn alleen representatief als er consequent gebruik gemaakt is van dit platform.

Wil je extra sportlocaties toevoegen?

Log in op Leusdeninbeweging.nl. Er verschijnt nu een Dashboard met meerdere opties.

 1. Ga bij 'Profiel' naar 'Locaties'. Je ziet nu een overzicht van je huidige sportlocaties. Controleer of deze nog juist zijn.
 2. Klik op de knop ‘Nieuwe locatie’ om een andere locatie toe te voegen. Er zit geen maximum aan het aantal locaties dat je kunt opgeven. Vul de juiste gegevens in.
 3. Klik op 'Opslaan'.
 4. De nieuwe locatie is nu toegevoegd. Herhaal deze stap voor het toevoegen van andere locaties.

Wil je extra contactpersonen toevoegen?

Log in op Leusdeninbeweging.nl. Er verschijnt nu een Dashboard met meerdere opties.

 1. Ga bij 'Profiel' naar 'Accounts'. Je ziet nu een overzicht van je huidige gebruikers.
 2. Klik op de knop ‘Nieuwe gebruiker’ om een andere contactpersoon toe te voegen. Er zit geen maximum op het aantal gebruikers. Vul de juiste gegevens in.
 3. Klik op 'Opslaan'.
 4. De nieuwe gebruiker is nu toegevoegd. Herhaal deze stap voor het toevoegen van andere gebruikers.

Heb je toch nog vragen over het registreren of het beheren van je aanbod?

Neem dan contact met ons op.