Hoofdcontent

Handleiding voor aanbieders

Aanbieders van sportieve activiteiten kunnnen hun aanbod plaatsen op deze website.

Heb je al een account?

 • Log dan in met je gebruikersnaam + wachtwoord.
 • Weet je niet zeker of jouw organisatie al een account heeft? Neem dan even dan contact met ons op.

Ben je nieuw op dit platform?

Registreer je dan eerst als aanbieder.

Let op: Dit platform is alléén bestemd voor aanbieders uit de gemeente Leusden (Achterveld, Leusden en Stoutenburg). Aanbieders uit andere gemeenten worden verwijderd. Voor aangepast sporten kan een uitzondering worden gemaakt. 

 1. Klik rechtsboven op 'registreren aanbieder' en vul alle gegevens voor jouw organisatie in. De velden met een sterretje moeten verplicht ingevuld te worden. Tip: het toevoegen van een logo, url naar je website en link naar je social media-accounts is zeker aan te raden.
 2. Vul alle gegevens voor jouw accommodatie in. Je kunt, als dat van toepassing is, meerdere sportlocaties toevoegen (zie ook Extra sportlocaties toevoegen).
 3. Vul alle gegevens van de contactpersoon in. Het is mogelijk om meerdere contactpersonen toe te voegen (zie ook Extra contactpersonen toevoegen).
 4. Lees de algemene voorwaarden en de privacyverklaring en vink aan dat je hiermee akkoord gaat.
 5. Klik op 'Opslaan'. Gefeliciteerd! Vanaf nu is jouw organisatie vindbaar op de Sportieve kaart van Leusden!

Na het registreren van jouw organisatie ontvang je een e-mail met daarin een bevestiging van je registratie. Hierna wordt je doorgelinkt naar deze pagina en kun je activiteiten gaan toevoegen.

 

Wil je activiteiten toevoegen?

 1. Log in op Leusdeninbeweging.nl. Ben jij op dit platform met meerdere rollen bekend, bijvoorbeeld als inwoner én als aanbieder, kies dan de rol die van toepassing is.
 2. Er verschijnt nu een dashboard met allerlei mogelijkheden om je activiteiten te beheren, te communiceren met deelnemers en je administratie bij te houden.
 3. Ga naar 'Activiteit toevoegen' en kies de doelgroep (= 'project') waarvoor jij een activiteit wilt toevoegen. Je kunt kiezen uit
  • Peuters (t/m 3 jaar)
  • Jeugd | Sjors Sportief (basisschoolleerlingen > let op: alleen in deze categorie worden activiteiten per schooljaar aangeboden, in alle andere categorieën is dat per kalenderjaar)
  • Jeugd | Zomeractiviteiten (activiteiten voor jeugd tussen 2 schooljaren in :-))
  • Jongeren (13 t/m 17 jaar)
  • Volwassenen (18 t/m 65 jaar)
  • Senioren (vanaf 66 jaar)
  • Aangepast Sporten (alle leeftijden) **
  • Sportnetwerk Leusden (dat zijn alle aanbieders van sport en bewegingsactiviteiten)
  • Toernooien

Is jouw aanbieding bestemd voor meerdere doelgroepen? Maak dan per doelgroep een activiteit aan.

** Wil je een activiteit aanbieden die geschikt is voor mensen zonder, maar óók voor mensen met een lichamelijke of (licht) verstandelijke beperking? Dan kun je een doelgroep kiezen en bij het invoeren van de gegevens aangeven wie daaraan deel kan nemen. Je activiteit wordt dan zowel getoond bij jouw doelgroep, als onder het aparte uitgelichte aanbod Aangepast sporten.
Is jouw activiteit alléén bestemd voor mensen met een lichamelijke of (licht) verstandelijke beperking? Kies dan als doelgroep Aangepast sporten en daarbinnen de relevante leeftijdscategorie(ën). Jouw activiteit wordt dan alleen in het aanbod Aangepast sporten getoond.

Nadat je je doelgroep hebt geselecteerd, klapt het invulblad verder open. Enkele gegevens - zoals periode, locatie activiteit, contactpersoon activiteit en e-mailadres - worden automatisch op basis van je accountgegevens al ingevuld. Controleer ze goed. Mis je de juiste contactpersoon of locatie? Voeg die dan toe met het plusje.

 

Stap voor stap je activiteit invoeren

Vul de velden met de juiste informatie:

 1. Kies een pakkende titel. Noem daarin duidelijk met een trefwoord de sportieve activiteit die je aanbiedt (bijv. wandelen, voetbal, zwemmen, korfbal, etc.).
 2. Beschrijf in de promotietekst je aanbod en vertel in enkele zinnen iets over jouw sportorganisatie; laat zien wie je bent en wat je doet. Tip: Beschrijf geen andere informatie - zoals contactgegevens, data en tijden - in deze tekst, want dan die ga je nog invullen en komt dan dubbel op de site te staan.
 3. Vul het maximale aantal deelnemers in dat zich kan inschrijven op jouw activiteit.
  • Is het aantal deelnemers onbeperkt? Vul dan 0 in.
  • Heb je wel een maximum ingevoerd? Geef dan aan of je een wachtlijst wilt introduceren. Als je voor 'ja' kiest, kunnen inschrijvers aangeven dat zij op de wachtlijst willen komen. De gegevens van deze mensen worden verzameld zodat jij later contact met hen kunt opnemen. Bijvoorbeeld omdat er een plekje vrij komt door een afmelding of omdat je een nieuwe/extra activiteit openstelt.
 4. Geef aan voor welke leeftijdscategorie jouw activiteit geschikt is. Je kunt meerdere categorieën aanklikken.
 5. Is jouw activiteit óók geschikt voor mensen met een lichamelijke of (licht) verstandelijke beperking? Je kunt meerdere categorieën aanklikken. Als je 1 of meer categorieën aanklikt, wordt jouw activiteit ook getoond in het overzicht Aangepast Sporten.
 6. Voeg een afbeelding toe waarop je kunt zien welke activiteit je aanbiedt. De foto mag maximaal 8MB groot zijn. Alle bestandssoorten voor afbeeldingen worden geaccepteerd. Tip: Kies een duidelijke en vrolijke foto. Foto's met sportende mensen zijn meer enthousiasmerend dan foto's van een leeg terrein of van een bal of racket. Plaats je een foto met (herkenbare) mensen erop? Vraag hen dan vooraf wel even of zij daar akkoord mee zijn.
 7. Kies een passende vergoeding voor jouw activiteit.
  • Is deelname aan de activiteit gratis? Vul dan € 0,- in.
  • Vraag je een vergoeding voor de activiteit, dan vul je het betreffende bedrag in.
  • Er zijn 2 mogelijkheden om de vergoeding te laten betalen. Kies één van beiden:
   1. De inschrijver kan bij aanmelding gelijk betalen via iDeal.
    Als je dat wilt, vul je de velden IBAN nummer en Rekeninghouder in en geef je aan dat je akkoord gaat met de betalingsovereenkomst. Let op: Als je voor de optie iDeal kiest, betaal je € 0,50 per inschrijving voor de administratieve afwikkeling (zie algemene voorwaarden). Hou daar rekening mee bij de vaststelling van je prijs.
   2. De inschrijver kan op een andere manier betalen, bijvoorbeeld via jouw website of contant bij aanvang van de activiteit.
    Als je dat wilt, klik je op het groene 'pennetje' achter het ingevoerde bedrag. De velden voor betaalgegevens verdwijnen nu. De inschrijver kan nu niet via iDeal betalen. Geef verderop in het veld 'Bijzonderheden' aan hoe en wanneer de inschrijver moet betalen.
 8. Met het invoeren van de data kun je ook aangeven of jouw aanbod een reguliere of serie activiteiten betreft.
  • Is er sprake van een serie kennismakingsactiviteiten? Voeg dan extra data toe met het plusje.
  • Is er sprake van een serie vergelijkbare activiteiten, maar met méér verschillen dan alleen datum en tijdstip? Dus bijv. elke activiteit op een andere locatie? Dan maak je meerdere activiteiten aan. Dat gaat heel gemakkelijk: ga naar het activiteitenoverzicht in je dashboard en kopieer de betreffende activiteit. Je hoeft dan vervolgens in de kopie alleen datum, tijdstip, locatie (en evt. andere specifieke kenmerken) aan te passen.
  • Let op: Elk seizoen moet je je activiteiten opnieuw toevoegen. Daarvoor kun je wel de activiteiten van het vorig seizoen kopiëren en aanpassen. Maak van de gelegenheid gebruik je informatie goed te controleren!
 9. Geef aan of een deelnemer zich moet inschrijven per activiteit of dat hij/zij wordt verwacht voor de hele serie.
  Bijvoorbeeld: Je biedt een beweegprogramma van 8 weken aan voor € 40,-. Deelnemers hoeven zich maar één keer in te schrijven voor deze lessenreeks. Kies dan voor 'een inschrijver wordt alle bovenstaande data verwacht'. De deelnemer betaalt in totaal € 40,- voor de acht lessen. Je vult bij de vergoeding het totaalbedrag van € 40,- in en niet € 5,- per les.
 10. Wil je de inschrijving voor jouw activiteit niet via Leusdeninbeweging.nl laten lopen, maar via je eigen website? Geef de url naar jouw inschrijfsysteem dan op in het veld Alternatieve inschrijflink.
 11. Geef het Soort activiteit op dat je aanbiedt. Je kunt meerdere checkboxjes aanvinken.
 12. Bij Bijzonderheden kun je tenslotte aangeven wat de kledingeisen voor jouw activiteit zijn. Of hoe de deelnemer voor de activiteit kan betalen als je niet voor betaling via iDeal hebt gekozen. Is er niks bijzonders te melden? Laat het veld dan leeg.
 13. Klik op 'Opslaan'. Je activiteit is nu succesvol toegevoegd en vindbaar in het activiteitenoverzicht.
  Leusdenaren kunnen zich vanaf nu inschrijven voor jouw activiteit!
 14. Herhaal punt 1 t/m 11 voor je overige activiteiten!

Wil je extra sportlocaties toevoegen?

Log in op Leusdeninbeweging.nl. Er verschijnt nu een Dashboard met meerdere opties.

 1. Ga bij 'Profiel' naar 'Locaties'. Je ziet nu een overzicht van je huidige sportlocaties. Controleer of deze nog juist zijn.
 2. Klik op de knop ‘Nieuwe locatie’ om een andere locatie toe te voegen. Er zit geen maximum aan het aantal locaties dat je kunt opgeven. Vul de juiste gegevens in.
 3. Klik op 'Opslaan'. De nieuwe locatie is nu toegevoegd.
 4. Herhaal deze stap voor het toevoegen van andere locaties.

Wil je extra contactpersonen toevoegen?

Log in op Leusdeninbeweging.nl. Er verschijnt nu een Dashboard met meerdere opties.

 1. Ga bij 'Profiel' naar 'Accounts'. Je ziet nu een overzicht van je huidige gebruikers.
 2. Klik op de knop ‘Nieuwe gebruiker’ om een andere contactpersoon toe te voegen. Er zit geen maximum op het aantal gebruikers. Vul de juiste gegevens in.
 3. Klik op 'Opslaan'. De nieuwe gebruiker is nu toegevoegd.
 4. Herhaal deze stap voor het toevoegen van andere gebruikers.

 

Heb je toch nog vragen over het registreren of het beheren van je aanbod?

Neem contact met ons op!