Hoofdcontent

Uniek Sporten Uitleen

Sport en bewegen houdt je fit. En het geeft plezier. Maar welke sport past het best bij jou? En waar vind je de benodigde sporthulpmiddelen? Uniek Sporten Uitleen zorgt ervoor dat mensen met een fysieke beperking binnen de gemeente Leusden sporthulpmiddelen kunnen uitproberen. Door de beschikbaarheid van sportvoorzieningen vanuit een uitleenpool, kun je uit het brede aanbod van sporten uiteindelijk de sport kiezen die het beste bij je past. 

Mobiliteitsgarantie

Uniek Sporten Uitleen is meer dan alleen een uitleenservices voor een handbike of sportrolstoel, het is een mobiliteitsgarantie. Jij, de sporter, krijgt advies over het sporthulpmiddel en het gebruik ervan. Het middel wordt persoonlijk gepast en afgesteld op jouw wensen. En tijdens de uitleenperiode is technische service en onderhoud beschikbaar. Als het nodig is, wordt het product afgeleverd op een gewenste locatie. Bovendien is deze dienst gratis!

Hoe werkt het?

De sportrolstoel of ander hulpmiddel leen je minimaal een week en maximaal vier maanden. Binnen die periode kun je namelijk een goed beeld krijgen of een sport bij jou past, zegt Monique Kalkman van Uniek Sporten Uitleen: "Ook of het fysiek bij je past. Als je wilt gaan basketballen maar je kunt die bal niet tot de hoogte gooien van de basket, dan kan ik me voorstellen dat het geen leuke sport is om te doen. Het kan dus dat het aan je fysieke gesteldheid ligt dat basketbal geen optie is. Kom je daar na twee maanden achter en je wil bijvoorbeeld gaan rolstoelhockeyen met een andere rolstoel dan is dat geen probleem bij Uniek Sporten Uitleen. Zo kun je meerdere keren een beroep doen op deze uitleenservice om te kijken wat bij jou past."  

Na de uitleenperiode kan de sporter een rapport krijgen met de maten van het gewenste hulpmiddel. Met dit rapport kan vervolgens bij de gemeente het juiste sporthulpmiddel aangevraagd worden.

In de uitleenpool van Uniek Sporten Uitleen zijn vijf hulpmiddelen beschikbaar: de allround sportrolstoel, court sportrolstoel, ligbike, aankoppelbare handbike en het Running Frame.

Uniek Sporten Uitleen flyer

Meer informatie

Deze dienst wordt mede mogelijk gemaakt door Uniek Sporten in samenwerking met Welzorg, NOC*NSF en Fonds Gehandicaptensport.

Kijk voor meer informatie en het doen van een aanvraag op:

Uniek Sporten Uitleen | Meer dan een uitleenservice!

Uniek Sporten Hulpmiddelen | Aanschaf of uitleen