Hoofdcontent

inspirerende Sportnetwerknetwerkborrel bij Theo Meijer Sport

Basisonderwijs Leusden = sporten en bewegen in je DNA!
Sportnetwerk Leusden

Op 14 april was het Sportnetwerk Leusden te gast bij Theo Meijer Sport voor een sportieve, interactieve en inspirerende borrel. Want onder leiding van trainer Theo Blok werd er gejudood! Het leverde komische houdgrepen, krakende knieën, verhitte gezichten en veel gelach op. Doel was om de aanwezige leden kennis te laten maken met de judolessen die sinds maart door Theo Meijer Sport, in samenwerking met scholenkoepel Voilá, gegeven worden aan leerlingen in groep 2 van een aantal lokale basisscholen. En om andere lokale sport- en beweegaanbieders te enthousiasmeren ook deel te nemen!

Basisonderwijs Leusden = sporten en bewegen in je DNA!

Dat is 1 van de 6 dromen die we vorig jaar in kaart hebben gebracht met ca. 20 deelnemers uit de sport- en beweegsector, zorg & welzijn, het onderwijs en de politiek. De specifieke 'onderwijsdroom' voor Leusden is dat er in 2026 jaarlijks voor al onze basisschoolleerlingen uit groep 1 t/m 8 onder schooltijd een kennismakingsaanbod wordt verzorgd. Dus tijdens de gymles, op het niveau van het kind, verzorgd door lokale beweeg- en sportaanbieders. Dé manier om de kids in beweging te krijgen en hen te laten kennismaken met het sport- en beweegaanbod van lokale sportclubs.

Wil je alle dromen nog eens nalezen? Kijk op Van dromen naar actie; 2022-2026 | Leusden blijvend in beweging

Eerste pilot

Op 14 april werden de leden van het Sportnetwerk Leusden meegenomen in de pilot die Theo Meijer Sport uitvoert op 5 basisscholen in Leusden: judo in groep 2 en kickboksen in groep 4. Per groep 6 lessen en onder schooltijd. Met matten, judopakjes, bokshandschoenen en een trainer van Theo Meijer Sport. Want we willen de scholen zoveel mogelijk te ontzorgen.

Deze pilot is, met financiering uit het Leusdens Sport- en Beweegakkoord, half maart gestart en loopt t/m juni. Het doel is om inzicht krijgen in de praktische uitdagingen, kosten, tijdsinspanning, benodigd materiaal en structurele financieringsmogelijkheden die de organisatie van kennismakingsaanbod onder schooltijd met zich meebrengen. Binnenkort wordt de pilot met de 5 deelnemende scholen geëvalueerd en op basis daarvan bekijken we of het haalbaar is deze lessen structureel, dus jaarlijks aan te bieden.

De pilot wordt uitgevoerd door Jan van Nieuwenhuizen van TMS en Gert Broekhuizen van Voilá met ondersteuning van Marjan Schaapman.

Tweede pilot na de zomervakantie: Wat kan jouw club bijdragen?

Het doel van de sportieve netwerkborrel was óók om te inventariseren welke sport- en beweegaanbieders nog meer interesse hebben in deelname aan de realisatie van deze droom. Na de zomervakantie willen we namelijk graag een 2e pilot starten met groep 3 en groep 5 t/m 8. Met andere sport- en beweeglessen en liefst ook met andere basisscholen in Leusden en Achterveld erbij.

Welke sport- en beweegaanbieders haken aan? Tennis, voetbal en softbal voor de wat oudere kinderen? Turnen, dansen en atletiek voor de kleintjes? Hoe mooi zou het zijn als we als lokale sport- en beweegaanbieders een aanbod voor alle groepen en alle scholen kunnen verzorgen! Bovendien is het een prachtige kans om jouw club onder de aandacht te brengen bij de basisschoolleerlingen; in 6 lessen maken ze écht kennis met jouw sport of beweegactiviteit.

Laat je bij voorbaat niet teveel weerhouden door de 'beren op de weg'. Het doel van de pilot is júist om aannames te voorkomen, echte issues te identificeren én die te tackelen!

Interesse?

Voor de zomervakantie organiseren we graag een bijeenkomst met geïnteresseerde sport- en beweegaanbieders om te sparren over de invulling van de 2e pilot. Wil je deelnemen aan die bijeenkomst? Laat het weten met een mailtje aan Jan@theomeijersport.nl en/of gbroekhuizen@voilaleusden.nl. We zien je graag!

Meer weten of deelnemen aan het Sportnetwerk Leusden?

Iedereen die zich betrokken voelt bij het stimuleren van sport en beweging in Leusden is welkom!

Lees meer op Sportnetwerk Leusden