Hoofdcontent

Start pedagogische commissie Roda '46

Klaar om trainers te ondersteunen
Trainersavond bij Roda'46

Tijdens de trainersavond op 17 april jl. is bij Roda '46 de pedagogische commissie gepresenteerd. Deze commissie bestaat uit 5 vrijwilligers met pedagogische expertise en buurtsportcoach Sjoerd Versteeg.

Vragen over pedadogiek en gedrag

Tijdens de avond werd de vraag gesteld aan welke kenmerken een goede en leuke trainer moet voldoen. Wat bleek? Ruim 80% van de kenmerken heeft met pedagogiek en gedrag te maken heeft. Dit blijkt ook uit cijfers van het NOC*NSF. Van trainers, zowel professionals als vrijwilligers, wordt steeds meer aandacht gevraagd voor het gedrag van spelers en de belangrijke groepsdynamiek. Oftewel, het overgrote gedeelte van de trainingstijd besteedt de trainer aan het leren omgaan met winnen en verliezen, op tijd komen, samenwerken, inzet, discipline en veel meer. Steeds vaker hebben trainers vragen over hoe zij het beste om kunnen gaan met bepaald gedrag.

Helpende hand

De pedagogische commissie van Roda '46 staat klaar om de trainers/vrijwilligers te ondersteunen. Het pedagogisch sportklimaat zal, met inspraak van bestuur, trainers en praktijkmomenten, tijdens het seizoen steeds meer vorm krijgen.

Meer informatie

Dit initiatief kan ook worden uitgerold bij andere verenigingen. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Clubloket Leusden.