Hoofdcontent

Welkom bij het Sportcafé Leusden in Beweging!

29 februari 2024

Welkom bij het Sportcafé Leusden in Beweging met Carl Verheijen!

De buurtsportcoaches, het Platform Sport & Bewegen en de gemeente Leusden bundelen hun krachten! Op 29 februari zijn we met ons Sportcafé te gast bij Basisschool De Bongerd. En wat een eer: Carl Verheijen is dit keer onze avondvoorzitter. Als Leusdenaar, voormalig wereldkampioen schaatsen en momenteel voorzitter van de nationale Beweegalliantie de perfecte spreekstalmeester!

 

Wat kunnen jullie verwachten?

  • Volop gelegenheid om te ontmoeten en bij te praten.
  • Directeur Esther Dubbeld over de gezonde aanpak op basisschool De Bongerd.
  • Specialist dynamische schooldag Sandra Wassink demonstreert Bewegend Leren.
  • Het Platform Sport & Bewegen toont krachtige voorbeelden vanuit het sportakkoord (dit keer o.a. de Beweegtuin in Achterveld) en vertelt wat de mogelijkheden zijn voor nieuwe initiatieven.
  • Buurtsportcoach Sjoerd Versteeg over ledenwerving en samenwerking met scholen en voorzitter Inge van de Green Giants over hun schoolbasketbaltoernooi.
  • Beleidsmedewerker Simone Rijneveld over het beleidskader Thuis in Leusden 2023-2027.

 

Meld je aan!

Kortom: een avond vol ontmoeting en inspiratie voor iedereen die Leusdenaren laat sporten en bewegen! Meld je aan via deze link en deel de uitnodiging vooral ook met geïnteresseerden uit jouw netwerk.

 

Tot donderdag 29 februari!

 

Met sportieve groet,
Leusden in Beweging

Praktische informatie Sportcafé

Wanneer?      Donderdag 29 februari 2024

Hoe laat?       Van 19:00 tot 22:00 uur. 
                       (19:00 uur inloop met koffie. 19:30 uur aftrap, 21:30 uur borrel)

Waar?             Basisschool De Bongerd, Asschatterweg 36b, Leusden

Aanmelden?   www.Leusdeninbeweging.nl

 

Carl Verheijen is avondvoorzitter!

Leusdenaar Carl Verheijen is avondvoorzitter van het Sportcafé van 29 februari!
Verheijen is oud-langebaan schaatser en werd onder meer wereldkampioen op de 10km en de ploegenachtervolging (met Wennemars en Kramer).

Tijdens de Olympische Winterspelen van 2022 was hij Chef de Mission en in datzelfde jaar werd hij benoemd tot voorzitter van de Beweegalliantie.

Tijdens het Sportcafé bij Basisschool De Bongerd gaat hij met de deelnemers in gesprek over manieren om nog meer Leusdenaren in beweging te krijgen.
 

Sportaanbieders met jeugdleden opgelet!

Hoe enthousiasmeer je kinderen voor jouw sport en jouw club? Tijdens het Sportcafé van 29 februari ontvang je tal van tips! Buurtsportcoach Sjoerd Versteeg vertelt hoe zij clubs helpen in hun samenwerking met scholen.

Voorzitter Inge van de Basketbalvereniging de Green Giants komt vertellen over hun aanpak rondom het schoolbasketbaltoernooi. 

 

In gesprek met de gemeente over beleidskader

Simone Rijneveld (beleidsmedewerker Sociaal Domein) gaat tijdens het Sportcafé van 29 februari met jullie in gesprek over de pijlers van het beleidskader Thuis in Leusden 2023-2027, waar ook het GALA (Gezond en Actief Leven Akkoord) onderdeel van is.

Hoe wil de gemeente de fysieke en mentale gezondheid en verkracht van de inwoners van Leusden versterken en welke rol kunnen jullie daarin spelen als partners?