Hoofdcontent

Sjors Sportief laat kinderen kennismaken met sport

Doe mee met Sjors Sportief
Sjors Sportief bezoekt alle basisscholen in Leusden, een feestje voor de kinderen!

Maandag 11 maart gaat voor de 3e keer Sjors Sportief van start in de gemeente Leusden. Hockey, judo, dansen, honkbal, boksen… Met Sjors Sportief kunnen ruim 2.000 basisschoolleerlingen uit Leusden, Achterveld en Stoutenburg kennis maken met het sport- en beweegaanbod. Zo kunnen kinderen ontdekken welke sport het beste bij hen past en kennis maken met de lokale clubs en verenigingen.

“Vorig jaar hebben maar liefst 864 kinderen zich ingeschreven voor één van de sport- en beweegactiviteiten. Dit jaar hopen we op minimaal weer zo’n succes”, zegt Theo van Hell, buurtsportcoach in de gemeente Leusden. “En daar hebben we de kinderen, hun ouders, scholen en sport- en beweegaanbieders voor nodig!”

Maak kennis met sport

“Met Sjors Sportief laten we kinderen op laagdrempelige wijze in aanraking komen met verschillende vormen van sport en beweging in de gemeente Leusden,” zegt Van Hell. “Dat is belangrijk, want sport en beweging levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van bewegingsvaardigheden en de gezonde (mentale) ontwikkeling van kinderen. Sport inspireert en verbindt. Bovendien is het een mooie manier om je talenten te ontdekken. Daarom willen we zoveel mogelijk kinderen met plezier laten sporten en bewegen.”

Sjors-boekjes op scholen

In de week van 11 t/m 15 maart worden de vrolijke en kleurrijke ‘Sjors Sportief-boekjes’ op alle basisscholen in Achterveld en Leusden uitgedeeld. Dit is een bewaargids waarin kinderen allerlei sport- en beweegactiviteiten vinden waaraan zij – vaak gratis – kunnen deelnemen. Kinderen kunnen het boekje thuis met hun ouder(s) of verzorger(s) doornemen en zich direct inschrijven voor één of meer activiteiten via www.leusdeninbeweging.nl.

Kinderen die wél in Leusden wonen, maar niet in Leusden naar school gaan, kunnen vanaf 11 maart een boekje afhalen bij voetbalvereniging Roda ’46 in het Burgemeester Buiningpark.

Proeflessen en activiteiten aanbieden

Sjors Sportief biedt lokale sport- en beweegaanbieders een mooie kans om hun kennismakingsaanbod onder de aandacht te brengen van nieuwe, jonge leden. Zij kunnen hun activiteiten aanbieden op www.leusdeninbeweging.nl. Deze activiteiten worden dan automatisch gepromoot in het Sjors Sportief-boekje. 
“Om de kinderen een zo veelzijdig mogelijk aanbod te bieden, roepen we alle sport- en beweegaanbieders op om zich ook dit jaar weer aan te sluiten. Met elkaar kunnen we Sjors Sportief tot een succes maken”, aldus buurtsportcoach Van Hell. “Op de website www.leusdeninbeweging.nl kunnen aanbieders hun proeflessen en activiteiten eenvoudig aanmelden. Dit kan nog tot en met zondag 4 februari!”

Initiatiefnemer

Sjors Sportief in Leusden is een initiatief van Leusden in Beweging, een samenwerking tussen buurtsportcoaches, gemeente Leusden en Platform Sport & Beweging. Samen met de lokale sport- en beweegaanbieders willen zij inwoners van Achterveld, Leusden en Stoutenburg in beweging brengen en houden.