Hoofdcontent

Reünie sportdag Prokkelsterrenslag

voor (jong)volwassenen met een licht-verstandelijke beperking
Enthousiaste deelnemers aan de reunie van Prokkelsterrenslag.

Op 9 oktober vond de reünie van de Prokkelsterrenslag plaats in ’t Huis van Leusden. De Prokkelsterrenslag is een landelijke sportdag voor volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking om elkaar te ontmoeten en gezellig samen te sporten. Alle deelnemers en een vrijwilliger kwamen tijdens de reünie bij elkaar om elkaar weer te zien en samen foto’s van de sportdag te kijken. Dit zorgde voor veel napret. En er zijn nieuwe plannen!

 

De sportdag vond plaats op 12 juli in Utrecht. Een groep deelnemers van onder andere Abrona en vrijwilligers waren met AutoMaatje naar Utrecht afgereisd voor deze sportdag. Ook Mirjam Hagenaar (van het Beweegloket) en Nelleke Kruithoed, beiden van Lariks, waren van de partij.

Deze dag was zó gezellig dat alle deelnemers bij de reünie kwamen. Ze hadden zelfs de medaille van de sportdag om. Twee deelnemers hadden op de sportdag al een klik en zijn vrienden geworden. Ze spreken regelmatig met elkaar af. Een andere deelnemer was net in Leusden komen wonen en heeft door de sportdag nieuwe mensen leren kennen. Aansluiting vinden is niet altijd zo gemakkelijk en op deze manier kon hij laagdrempelig met andere Leusdenaren kennismaken. Vrijwilligers, die bekend waren via het Beweegloket, wilden zich graag inzetten en anderen ontmoeten. Meedoen is voor hen een positieve ervaring.

 

Ook meedoen?

De deelnemers waren enthousiast en willen elkaar graag vaker zien en samen iets leuks doen. In overleg met elkaar gaan we een beweegactiviteit organiseren. Ze vinden het leuk als er meer mensen aansluiten. Heb je interesse? Neem dan contact op met Mirjam Hagenaar: m.hagenaar@lariks-leusden.nl.