Hoofdcontent

Nieuw in Leusden: Max Vitaal

Sportstimuleringsprogramma senioren (60-75 jaar) Leusden en Achterveld
Max Vitaal

Dit voorjaar gaat in de gemeente Leusden het sportstimuleringsproject Max Vitaal van start. Max is het fictieve boegbeeld van een sportstimuleringsprogramma dat senioren aanmoedigt om fit en actief te blijven. Dat gebeurt door hen op een laagdrempelige – en vaak gratis – manier kennis te laten maken met sportverenigingen en andere beweegmogelijkheden in Leusden en Achterveld.

Over Max Vitaal

Max Vitaal omvat onder meer de publicatie van een boekje waarin het lokale sport- en beweegaanbod overzichtelijk is opgenomen. De boekjes worden half maart door de gemeente Leusden per post verstuurd aan alle inwoners tussen de 60 en 75 jaar in Leusden, Achterveld en Stoutenburg. Bent u iets jonger of iets ouder? Dan ben u ook welkom bij een kennismakingsactiviteit!

Het boekje komt ook in het Huis van Leusden en bij Lariks, ouderenorganisaties en zorgverleners te liggen. Geïnteresseerde Leusdenaren kunnen zich inschrijven op een activiteit via deze website.

Fitheidstest

Bovendien wordt, onder begeleiding van een fysiotherapeut van Fysiotherapie Tolgaarde, op 25 maart 2023 in De Korf een fitheidstest georganiseerd waar senioren vanaf 55 jaar gratis aan deel kunnen nemen. De fitheidstest wordt afgesloten met een gericht sport- en beweegadvies. Men kan zich dan ter plekke voor aanmelden een activiteit.

Meedoen aan de fitheidstest?

Aanmelden kan nu al via Activiteitenoverzicht Kies, afhankelijk van uw leeftijd, voor Volwassenen of Senioren.

 

Meer informatie voor sport- en beweegaanbieders

De sport- en beweegaanbieders in Leusden en Achterveld kunnen tot 14 februari hun sportaanbod op Leusdeninbeweging.nl publiceren t.b.v. opname in het boekje! Zij hebben op 20 januari een mail gehad met de planning, spelregels en tips: Max Vitaal in 2023

Of kijk voor meer informatie op Alles over Max Vitaal.