Hoofdcontent

Maak sport eerlijk

La Vuelta Holanda en Fonds Gehandicaptensport
Maak sport eerlijk

La Vuelta komt op 19, 20 en 21 augustus 2022 naar Nederland. Met (internationale) toprenners, een ploegenpresentatie, een uitgebreid activatieprogramma en drie prachtige etappes door Utrecht en Brabant wordt het een uniek event om mee te maken. Ook Leusden staat te popelen om van deze 77e editie van de Spaanse wielerronde te genieten en de renners aan te moedigen.

Als op 19 augustus het startschot gaat, moeten alle renners natuurlijk een even grote kans hebben om te winnen. Maar... niet iedereen heeft dezelfde eerlijke kans om aan de start te komen! Voor mensen met een beperking zijn de kosten voor sporthulpmiddelen hoog en de sportmogelijkheden en faciliteiten beperkt. Terwijl er in Nederland alleen al 1,7 miljoen mensen met een beperking zijn die, om te kunnen sporten, extra ondersteuning nodig hebben.

Maak sport eerlijk

La Vuelta Holanda en Fonds Gehandicaptensport vinden dat iedereen sport moet kunnen beleven en beoefenen, ongeacht een handicap. De vergoeding van een sporthulpmiddel mag hierin geen belemmering vormen; iedereen moet mee kunnen doen! Daarom is Fonds Gehandicaptensport het goede doel van La Vuelta Holanda. Samen zetten zij zich in om sport voor iedereen met een handicap dicht bij huis mogelijk te maken.

Tijdens de drie etappes van La Vuelta Holanda worden 34 parcourgemeenten aangedaan. De ambitie is om minimaal €100.000 op te halen voor het realiseren van sporthulpmiddelen voor mensen met een beperking uit deze parcourgemeenten. Diverse sportfanaten met en zonder beperking zijn al een fondsenwervende actie gestart, maar je kunt ook gewoon een bedrag(je) doneren!

Doe je mee?

Kijk voor meer informatie op Maak sport eerlijk!

#vamosholanda