Hoofdcontent

Hoe veilig is jouw sportorganisatie?

Uitnodiging 6 november
Sportteam met armen om elkaar.

Komt pesten, agressie en seksuele intimidatie echt niet voor bij jouw sportvereniging? Hoe zeker ben je daarvan? En als je als bestuur een klacht krijgt, weet je dan wat je moet doen?

Op maandag 6 november organiseert Leusden in beweging in samenwerking met NOC*NSF een inspiratiessessie over sociale veiligheid. Bestuursleden van sportorganisaties uit Achterveld, Leusden en Stoutenburg zijn van harte welkom.

De kans dat de leden bij een vereniging blijven is groter wanneer ze plezier ervaren en zich veilig voelen in de vereniging. Een groot deel van de Nederlanders – bijna 75 procent – krijgt ooit te maken met ongewenst of grensoverschrijdend gedrag. Denk hierbij aan agressie, seksuele intimidatie en ander grensoverschrijdend gedrag. Een sociaal veilig klimaat creëren is noodzakelijk. Een bestuur kan daarvoor bepaalde maatregelen treffen, zoals het opleiden en aanstellen van een vertrouwenscontactpersoon, het hanteren van een aannamebeleid en het naleven van gedragsregels.

Tijdens deze inspiratiesessie krijgen bestuurders inzicht in de thematiek sociale veiligheid en wat jouw vereniging in dat kader kan doen. Met welke maatregelen kan je de vereniging sociaal veilig maken? Het high5 stappenplan van het NOC*NSF Centrum voor Veilige Sport passeert de revue, net als de gratis VOG-regeling. De Inspiratiesessie wordt verzorgd door Erik Beuker van het NOC*NSF Centrum voor Veilige Sport.

Voor wie:  bestuursleden sportorganisaties in gemeente Leusden
Wanneer: 6 november 2023 van 19.30 – 21.30 uur
Waar:       De Korf, De Smidse 1 in Leusden

Aanmelden

Deelname is gratis. Er is ruimte voor 20 bestuursleden. Wees er snel bij!
Meld je aan via de site van Leusden in beweging