Hoofdcontent

Biedt nieuwkomer stage of vrijwilligerswerk

Helpende hand nodig?
Nieuwkomer biedt helpende hand bij sportaanbieder

Kan jij als sportaanbieder een helpende hand bij een training, het beheer en schoonmaken van sportruimtes of bij de bar gebruiken? En wil je nieuwkomers in Leusden helpen bij hun integratie door een stage of vrijwilligerswerk aan te bieden? Meld je dan aan bij de gemeente Leusden.


Voor nieuwkomers is het belangrijk om zo snel mogelijk mee te doen in de Nederlandse maatschappij. Het gaat om statushouders (18-67 jaar) die een woning hebben gekregen in Leusden en migranten die naar Nederland zijn verhuisd om een gezin te vormen met een vaak Nederlandse partner. Via een stage of vrijwilligerswerk kunnen nieuwkomers hun Nederlands oefenen en leren ze nieuwe mensen kennen. En veel sport- of beweegaanbieders zitten te springen om een helpende hand. Een win-winsituatie dus.

Stage of vrijwilligerswerk

Er zijn twee manieren om nieuwkomers binnen je organisatie te verwelkomen: via stageplekken of vrijwilligerswerk. De stage is een verplicht onderdeel van de inburgering. Elke nieuwkomer doet 40 uur werkervaring op, verspreid over 3 maanden. Hierbij gaat het vooral om meelopen en meekijken. Het vrijwilligerswerk kan op allerlei manieren worden ingevuld in overleg met de nieuwkomer.

Extra begeleiding

Als sportaanbieder heb je een vast aanspreekpunt tijdens de stage en het vrijwilligerswerk, de integratiebegeleider. Hij of zij ondersteunt de nieuwkomer bij het opbouwen van een nieuw bestaan in Leusden. De integratiebegeleider gaat mee naar de kennismaking en is de hele periode beschikbaar voor ondersteuning.

Meer informatie

Wil je jouw organisatie aanmelden of meer weten over de mogelijkheden? Neem contact op met de Janne-Marie Everts, coördinator inburgering: j.everts@leusden.nl, telefoonnummer 14033.