Hoofdcontent

Sportnetwerkborrel

De Sportnetwerkborrel is dé gelegenheid om elkaar op een gezellige en informele manier te leren kennen. Om kennis en ervaringen uit te wisselen, te sparren en te brainstormen en om samen plannen te maken en initiatieven te ontwikkelen.

Iedereen is welkom

Iedereen die zich betrokken voelt bij het stimuleren van sport en beweging in Leusden is welkom op de Sportnetwerkborrel. Van vrijwilligers bij verenigingen en medewerkers van commerciële aanbieders (bestuurders, commissieleden, trainers en coaches, jeugdleden, etc.), docenten en begeleiders, buurtsportcoaches, fysiotherapeuten en welzijnsmedewerkers tot lokale politici.

Wanneer?

De netwerkborrel vindt in principe altijd plaats op de 14e van de maand. Mits er een sport- of beweegaanbieder is die als gastlocatie wil fungeren (zie ook verderop in deze tekst). En behalve in de ‘vakantiemaanden’ mei, juli, augustus en december, dus in totaal max. 8 keer per jaar. Als de 14e in het weekend valt, is de borrel op de vrijdag ervoor of de maandag erna.

Je vindt de data van de netwerkborrels via het  Activiteitenoverzicht Sportnetwerk Leusden

Waar? Bij elkaar op bezoek

Sport- en beweegaanbieders zijn bij toerbeurt de host van de Sportnetwerkborrel. Het is een leuke manier om je vereniging, organisatie en locatie eens te presenteren aan anderen. De host zorgt voor wat hapjes en krijgt in ruil daarvoor gelegenheid om aandacht te vragen voor bijv. de eigen vereniging of organisatie op de Zeepkist. De kosten van drankjes zijn voor rekening van de gasten.

Sport- en beweegaanbieders kunnen zelf aangeven welke datum zij voor hun rekening willen nemen. Daarvoor is er elke borrel een intekenlijst aanwezig. Wil jij graag vast een specifieke datum reserveren? Stuur dan een mailtje aan Evelien Wijdeveld.

De gastlocatie is 'in the lead'!

Het Sportnetwerk Leusden is van, voor en door sport- en beweegaanbieders. Daarom is de gastlocatie ‘in the lead’ bij de organisatie en invulling van de Sportnetwerkborrel. Wat betekent dat?

Tijd en vorm

De borrel is normaliter van 17.30 tot 19.00 uur. Maar de organiserende sport- of beweegaanbieder is vrij om de borrel een eigen invulling en daarmee eventueel ook ander tijdstip te geven.

    • Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een specifiek thema aan de borrel te koppelen. Denk aan vrijwilligerswerk, sportiviteit en respect, breed motorische ontwikkeling, training en coaching, strijd tegen obesitas, passend sportaanbod, sponsoring, etc.
    • Of je kiest in plaats van een borrel ervoor om samen te sporten/bewegen, een bingo of pubquiz te houden en/of samen te eten!

Kortom, je mag het zo eenvoudig of zo groot maken als je zelf wilt!

Jij nodigt uit, wij helpen je

De gastlocatie is de partij die de andere leden van het Sportnetwerk Leusden uitnodigt. Daarbij kan de organiserende aanbieder rekenen op ondersteuning. Wij helpen – indien nodig – bijvoorbeeld bij het vinden van een locatie en bij het uitnodigen van sprekers. En bij de communicatie over de borrel m.b.v. website, nieuwsbrief, mail en social media van de aanbieder zelf én van Leusdeninbeweging.nl.

Zeepkist

Wil jij, als bezoeker van de borrel, van de gelegenheid gebruik maken om een hulpvraag te stellen, een oproep te doen of een succes te delen? Maak dan gebruik van de Zeepkist. De Zeepkist staat je max. 10 minuten ter beschikking. Geef even een seintje aan Evelien Wijdeveld.

Sportcafé

Ca. twee keer per jaar wordt door het Platform Sport & Bewegen voor het Sportnetwerk Leusden een Sportcafé georganiseerd.

In deze iets meer gestructureerde bijeenkomst kunnen bepaalde onderwerpen uitgebreider aan de orde komen. Voor deze bijeenkomst kan bijv. ook een externe partij of spreker worden uitgenodigd. Tijdens de maandelijkse borrel is er gelegenheid om onderwerpen aan te dragen voor het Sportcafé. Heb jij een onderwerp voor een Sportcafé? Stuur dan een mailtje aan het Platform Sport & Bewegen.