Hoofdcontent

Ook in 2023: Sjors Sportief!

Kennismakingsprogramma basisschoolleerlingen Leusden en Achterveld
Sjors Sportief

Dit voorjaar gaan we voor de 2e keer aan de slag met Sjors Sportief in de gemeente Leusden. Dat betekent dat ruim 2000 kinderen in Leusden, Achterveld en Stoutenburg de kans krijgen om kennis te maken met ons lokale sport- en beweegaanbod.

Over Sjors Sportief

In ruim 100 gemeenten in Nederland zorgt Sjors Sportief (een product van Cultuur- en Sportstimulering Nederland) er elk jaar voor dat basisschoolleerlingen kennismaken met het complete sportaanbod bij hen in de buurt. Dat is belangrijk, want zo worden ze gestimuleerd om zich te ontwikkelen. Maar ook voor de Leusdense sport- en beweegaanbieders is dit een kans. De ervaring leert namelijk dat 15% van de kinderen na de kennismakingslessen door gaat met een sport die ze hebben uitgeprobeerd. Het enige wat de sportaanbieder hoeft te doen is kennismakingsactiviteiten voor basisschoolleerlingen gratis publiceren op Leusdeninbeweging.nl!

Het Sjors-boekje

De buurtsportcoaches van Leusden in Beweging gaan zorgen voor de promotie van de activiteiten. De sport- en beweegaanbieders zorgen dat uiterlijk 6 februari 2023 zoveel mogelijk activiteiten aan de site zijn toegevoegd. Daarmee wordt, net zoals vorig jaar, een kleurrijk boekje gemaakt. Deze ‘bewaargids’ wordt van 6 t/m 9 maart 2023 uitgedeeld op alle basisscholen in Leusden en Achterveld*. Op een vrolijke, leuke manier door Sjors Sportief zelf!

Meer weten?

De sport- en beweegaanbieders in Leusden en Achterveld hebben op 16 januari een mail gehad met de planning, spelregels en tips. Je kunt die hier nalezen: Sjors Sportief in 2023

Of kijk voor meer informatie op Alles over Sjors Sportief

 

* Kinderen die wél in de gemeente Leusden wonen, maar daar niet op school gaan, kunnen vanaf 6 maart een exemplaar van het boekje ophalen bij Roda '46.