Hoofdcontent

Vernieuwd Platform Sport & Bewegen

Energieke ploeg aan de slag met Leusdens Sport- en Beweegakkoord II
Platform Sport & Bewegen

We zijn blij verrast over de belangstelling voor het Platform Sport & Bewegen. Heel fijn dat er zoveel enthousiaste inwoners zijn die zich willen inzetten voor sport en beweging in Leusden en Achterveld! Henk Zandvliet, Kirsten de Klein, Lieke Pouwels en Jos Koot zijn de nieuwe PSB-leden die inmiddels staan te trappelen om met het herijkte Leusdens Sport- en Beweegakkoord aan de slag te gaan. Twee kandidaten sluiten mogelijk later aan. Voor allemaal geldt dat zij hopen zoveel mogelijk sport- en beweegaanbieders te ontmoeten op een van de sportnetwerkborrels.

De eerste gelegenheid daarvoor is op 14 juni bij LTV Leusden > Meld je aan voor de Sportnetwerkborrel!

Een korte introductie

We stellen de nieuwe PSB-leden graag aan jullie voor.

Van links naar rechts:

 1. Henk Zandvliet woont sinds de zomer van 2023 met veel plezier in de nieuwe Maanwijk. In zijn vorige woonplaats was hij onder meer raadslid en bestuurslid van een tennisvereniging.
  Henk: "Graag zet ik mijn kennis en ervaring in ten bate van het plezier en de gezondheid van jong en oud (en iedereen daar tussenin) in Leusden!"
 2. Lieke Pouwels is 25 jaar en speelt al van jongs af aan korfbal bij Korfbalclub Antilopen. In het dagelijks leven werkt zij als change management consultant bij Valcon in Utrecht. 
  Lieke: "Al op mijn 19e werd ik bestuurslid ledenmanagement en communicatie bij KC Antilopen en nu vond ik het tijd worden voor iets anders. Ik heb enorm veel zin om te starten in het Platform Sport en Bewegen in Leusden! Ik vind het belangrijk om mij in te zetten voor een gezonde en sportieve samenleving en dan is het PSB natuurlijk de ideale plek om mijn steentje bij te dragen!
 3. Kirsten de Klein woont sinds oktober 2022 in Leusden.
  Kirsten: "Samen werken aan een omgeving waarin bewegen een vanzelfsprekend onderdeel van de dag is, is iets waar ik mij graag voor inzet. Dat doe ik binnen mijn werk bij Kenniscentrum Sport & Bewegen, eerder als bootcampinstructeur en vanaf nu ook lokaal in de gemeente Leusden. Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan binnen het Platform en de sport- en beweegaanbieders in Leusden te leren kennen."
 4. Jos Koot is 66 jaar, woont met zijn vrouw Irma in Achterveld en heeft 2 volwassen kinderen. Hij is jarenlang vrijwilliger in de sportwereld geweest (vooral voetbal). Jos heef 43 jaar in het onderwijs gewerkt als leerkracht en directeur van de St.Jozefschool in Achterveld en is sinds kort pensionado. 
  Jos: "Uit ervaring weet ik hoe belangrijk sport en vrijwilligers zijn. Ik kijk er dan ook naar uit dat ik een positieve rol kan spelen in de realisatie van de thema’s van het nieuwe sport- en beweegakkoord. De link leggen richting het onderwijs en Achterveld lijkt mij een voor de hand liggende keuze, maar ook de G-sport meer op de kaart zetten in Leusden-Achterveld heeft mijn interesse."

Meer weten over wat het Platform Sport & Bewegen doet?

Kijk op Platform Sport & Bewegen

Meer weten over de herijking van het Leusdens Sport- en Beweegakkoord?

Deze maand leggen we het concept aan de partners voor. Blijf op de hoogte > Abonneer je op de nieuwsbrief!