Hoofdcontent

Sjors Sportief is terug!

Sjors-boekjes uitgedeeld aan basisschooljeugd Achterveld en Leusden
Sjors Sportief 2023

Alle basisschoolleerlingen in Achterveld en Leusden ontvangen deze week op school een boekje van Sjors Sportief. Hierin vinden zij ruim veertig sport- beweegactiviteiten in Leusden waaraan zij, vaak gratis, kunnen deelnemen. Het is de tweede keer dat dit succesvolle sportstimuleringsproject in de gemeente Leusden wordt aangeboden.

Voetballen, kickboksen, dansen, handballen, zwemmen… In Leusden en Achterveld zijn enorm veel leuke, sportieve dingen te doen! En het mooie is: met Sjors Sportief kunnen basisschoolleerlingen daar heel gemakkelijk kennis mee maken en vrijblijvend ontdekken welke sportactiviteit het beste bij hen past. Het ‘Sjorsboekje’, dat ze deze week ontvangen, staat weer vol met activiteiten waaraan ze vaak gratis kunnen deelnemen.

Kennismaken met sport 

Sjors Sportief is een initiatief van de buurtsportcoaches van Leusden in samenwerking met de lokale sportverenigingen en andere activiteitenaanbieders. Sjors Sportief ging in het voorjaar van 2022 voor het eerst van start in de gemeente Leusden. Ruim 500 kinderen schreven zich toen in op een activiteit. Vandaar dat we dit mooie project graag voorzetten.

Het boekje wordt in de week van 6 t/m 9 maart uitgereikt aan alle leerlingen van groep 1 tot en met 8 van de basisscholen in Leusden en Achterveld. Want alle scholen doen mee! Wil je het boekje digitaal bekijken? Dat kan ook: Sjors Sportief 2023

Let op: Kinderen die wel in Leusden wonen maar niet in Leusden naar school gaan, kunnen vanaf 6 maart een boekje afhalen bij Roda ’46.

Inschrijven voor activiteiten

De kinderen kunnen zich vervolgens heel eenvoudig – en vaak gratis – inschrijven voor een proefles bij een club via het Activiteitenoverzicht.