Hoofdcontent

Sjors Sportief: kennismaken met sport voor basisschoolleerlingen

Uitleg en planning
Sjors Sportief

Kennismakingsprogramma voor de jeugd t/m 12 jaar

Sjors Sportief gaat van start in Leusden! Met dit kennismakingsprogramma bieden we alle Leusdense basisschoolkinderen de gelegenheid om te onderzoeken welke sport of beweegactiviteit het beste bij hen past. Dat is belangrijk want sport en beweging levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van bewegingsvaardigheden en de gezonde ontwikkeling van kinderen.

Maar ook voor onze sport- en beweegaanbieders biedt dit programma een kans! De ervaring leert namelijk dat 15% van de kinderen na de kennismakingslessen lid wordt. Het enige wat een aanbieder hoeft te doen is

  • zich gratis aanmelden op www.leusdeninbeweging.nl,
  • ons de hele inschrijving laten regelen,
  • de kinderen een te gekke kennismaking bieden!

Wij zorgen voor de promotie van alle kennismakingsactiviteiten. Dat doen we door het hele aanbod op te nemen in een kleurrijk boekje. Deze ‘bewaargids’ delen we eind maart uit aan alle basisschoolleerlingen in Leusden. Wij zorgen ervoor dat het programma en het aanbod zoveel mogelijk aandacht krijgen.

Alle kids kunnen zich vanaf 6 april, 15.00 uur, via dit platform inschrijven voor activiteiten in de periode 7 april t/m 22 juli.

 

lees ook: Wat is Sjors Sportief en hoe werkt het?

Planning voor sport- en beweegaanbieders

De planning voor de realisatie van het kennismakingsboekje voor het schooljaar 2021-2022 is als volgt:

  • Deadline voor het toevoegen van content aan dit platform: 16 februari 2022.
    Daarna volgt een week voor een zorgvuldige controle van alle content door jullie zelf, dan nóg een dubbelcheck en vervolgens, op 3 maart, gaat alles naar de drukker.
  • Tussen 18 maart en 5 april 2022 wordt het kennismakingsboekje verspreid onder de basisschoolleerlingen van Leusden.
    Onze buurtsportcoaches Theo en Tom zullen daarvoor persoonlijk (en in mascottepak..... 😊) alle 14 basisscholen bezoeken. Zij zullen alle klassen in gaan om het boekje aan alle kinderen te overhandigen. Daarbij laten ze dan ook een filmpje zien dat bij de boekpresentatie hoort.
  • Vervolgens kunnen alle kids zich vanaf 6 april, 15.00 uur via dit platform inschrijven voor de kennismakingsmogelijkheden die plaatsvinden in de periode 7 april tot 9 juli.

Let op:

  • Wil je activiteiten toevoegen die buiten de 'Sjors-periode' vallen? Dat kan! Je kunt het hele jaar door onbeperkt activiteiten aanbieden op Leusdeninbeweging.nl!