Hoofdcontent

21 - 31 maart | Sjors Sportief lanceert eerste boekjes in Leusden

Stimuleringsproject laat kinderen kennismaken met sport en bewegen
Lancering Sjors Sportief

Goed nieuws voor de basisschoolleerlingen in Leusden en Achterveld. In de 2e helft van maart ontvangen ze op school voor het eerst een boekje van Sjors Sportief. Hierin vinden zij ruim veertig sport- beweegactiviteiten in Leusden waaraan zij, vaak gratis, kunnen deelnemen! Het is het voor het eerst dat dit succesvolle sportstimuleringsproject in de gemeente Leusden wordt aangeboden.

Van turnen en hockey tot en met dansen en zwemmen: met Sjors Sportief kunnen basisschoolleerlingen in Leusden vrijblijvend ontdekken welke sportactiviteit het beste bij ze past. In de periode 21 t/m 31 maart ontvangen ze het allereerste ‘Sjorsboekje’. Dat staat vol met activiteiten waaraan ze vaak gratis kunnen deelnemen.

Kennismaken met sport

Sjors Sportief is een initiatief van LeusdenFit in samenwerking met de lokale sportverenigingen en beweegaanbieders. Het is mogelijk gemaakt met financiële ondersteuning van de gemeente Leusden en het Leusdens Sport- en Beweegakkoord. Tom Röben, buurtsportcoach bij LeusdenFit: “We vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen kennismaken met sport. Dit maakt het voor basisschoolleerlingen mogelijk om het veelzijdige aanbod aan sportactiviteiten in onze gemeente te ontdekken, zonder dat ze meteen lid hoeven te worden.”

De Sjors-formule

Sjors is nieuw in de gemeente Leusden. Maar in ruim 130 gemeentes in Nederland heeft de formule zich al bewezen. Een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem zorgt ervoor dat kinderen zich eenvoudig kunnen inschrijven voor proeflessen bij een sportvereniging of beweegaanbieder. Tegelijkertijd biedt het de sportaanbieders een uitgelezen kans om nieuwe, jonge leden aan zich te binden.

Inschrijven voor activiteiten

Het aanbod wordt gepresenteerd in het Sjorsboekje, dat leerlingen van groep 1 tot en met 8 van alle basisscholen in Leusden en Achterveld op school mee naar huis krijgen. Dat zijn ruim 2500 kinderen! Röben: “Inschrijven voor de activiteiten kan via de website leusdeninbeweging.nl. Ik heb er alle vertrouwen in dat het een succes wordt. Hopelijk overtreft het aantal inschrijvingen onze verwachtingen.”

De planning voor het uitdelen van de Sjorsboekjes:

  • 21 maart: Loyserhoek en 't Palet
  • 22 maart: De Holm en De Heerd
  • 24 maart: De Bongerd en 't Klavier
  • 28 maart: De Rossenberg, 't Christal en De Brink
  • 29 maart: 't Ronde
  • 30 maart: De Hobbit en 't Kompas
  • 31 maart: 't Startblok en St. Jozef

Let op: Ben jij tussen de 4 en 12 jaar en woon je in Leusden maar ga je niet in Leusden naar school? Dan kun je een Sjors-boekje ophalen bij Roda ‘46 op maandag t/m vrijdag tussen 14:00 - 18:30 uur. Eén boekje per kind, zolang de voorraad strekt!

Meer weten?

Neem dan contact op met Tom Röben, buurtsportcoach bij LeusdenFit: info@BSCLeusden.nl.

Sjors in beeld