Hoofdcontent

De Bongerd krijgt predicaat Gezonde School

Een prachtige prestatie!
De Bongerd gezonde school

Op maandag 8 mei 2023 ontvingen twee leerlingen uit de leerlingenraad van de Bongerd, onder luid applaus van alle kinderen en leerkrachten, het vignet Gezonde School uit handen van eredivisie scheidsrechter Dennis Higler. Dit vignet is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van de kinderen. De Bongerd behaalde het keurmerk op het onderdeel: ‘Sport en Bewegen'. 

Na de uitreiking liepen alle kinderen onder begeleiding van Dennis Higler de Friday Mile: een rondje om de school. Dit keer dus op maandag. Geweldig dat Dennis de moeite heeft genomen hierbij aanwezig te zijn en te helpen om iedereen enthousiast te maken voor een gezonde leefstijl.

Het keurmerk Gezonde School ontvang je niet zomaar. Hiervoor moet je aantonen dat de school voldoet aan alle eisen, zoals minimaal twee uur gym van een bevoegd gymdocent en het organiseren van naschoolse beweegactiviteiten. De Bongerd onderscheidt zich daarnaast door het aanbod bewegend leren in de school. Een mooie prestatie van het hele schoolteam in samenwerking met ouders en Leusdense partners.

Meer weten?

Je vindt informatie op Behaal het vignet Gezonde School PO | Gezonde School