Hoofdcontent

Buitenspelen!

een project van SportXperience Leusden
Buitenspelen met SportXperience Leusden

Medio april 2022 is SportXperience Leusden begonnen met het project Buitenspelen! in de gemeente Leusden. En dat heeft tot nu toe veel enthousiaste deelnemers en reacties opgeleverd! SportXperience Leusden is er trots op dat zij het buitenspelen een nieuwe impuls kunnen geven.

Met het project leren de kinderen opnieuw hoe leuk buitenspelen is en kan zijn. Tot nu toe is het buitenspelen iedere maandag in Berkelwijk en iedere woensdag in Groenhouten. Wekelijks worden er activiteiten gegeven, die zorgen voor veel speelplezier en enthousiasme. Na afloop krijgen de kinderen als beloning fruit van Vitamientje voor een tientje. Dit wordt erg gewaardeerd.

Hoogtepunt van 2022 was onder meer de Buitenspeeldag, waar zo’n 45 kinderen in de stromende regen een feestje bouwden met elkaar. Ook de samenwerking met The Red Caps was een mooi voorbeeld van Leusden in verbinding. Het was leuk om te zien dat de kinderen veel plezier beleefden aan softbal. 

Op dit moment loopt het project lekker door en mag SportXperience Leusden op maandag en woensdag zo’n 20 tot 30 kinderen verwelkomen. Het is nog even wachten op de elektrische bakfiets*, maar die komt eraan! Daarnaast is er nog meer goed nieuws. Met ingang van 2023 is SportXperience Leusden ook te vinden in de wijk Allandsbeek! Dus blijf hen volgen op sociale media voor de laatste nieuwtjes en info!

 

* De aanschaf van de SportXbike is mede mogelijk gemaakt met financiering vanuit het sportakkoord.