Hoofdcontent

NIEUW: Buitenspeelkaart Leusden

Kom buitenspelen!
Buitenspeelkaart Leusden

Buitenspelen is leuk en gezond. Leusden heeft veel leuke, natuurlijke, laagdrempelige plekken waar je heerlijk kan spelen, maar lang niet iedereen weet ze te vinden. De buitenspeelkaart en Buitenweek gaan daar verandering in brengen.

Buitenweek
Van 24 juni tot 2 juli vindt in Leusden de eerste Buitenweek plaats. Een week waarin heel veel leuke, laagdrempelige buitenactiviteiten voor kinderen tot 12 jaar worden georganiseerd. Je kan bijvoorbeeld komen broodjes bakken, een survival clinic doen, Lasergamen in het park, meegaan met de slootjes excursie in de schoolsteegbosjes, zaadbommetjes maken of op kriebelbeestjes safari gaan.
LeusdenFit, Humankind, De Wiebelwagen, Kindercentrum Joep, SportXperience, Teamcraft, De Vlindertuin, SKA en De Groene Belevenis zorgen samen voor de begeleiding van de activiteiten.

Klik hier voor een overzicht van alle activiteiten en om je aan te melden.

Buitenspeelkaart
De Buitenspeelkaart laat alle groene speelplekken in Leusden, Stoutenburg en Achterveld zien, met tips voor leuke buitenavonturen. Van natuurspeeltuinen, tot mooie plekken om rond te dwalen of fruit te plukken, er is meer dan je vermoedt. De Buitenspeelkaart laat zien wat er allemaal te beleven en ontdekken is. De Groene Belevenis heeft de kaart gemaakt met input van veel partners. Dankzij subsidie van Groen doet Goed en het Platform Sport & Bewegen wordt de kaart deze week gratis uitgedeeld aan alle gezinnen met kinderen tot 12 jaar via basisscholen en kinderopvang. Heb je de kaart nog niet? Je kunt 'm afhalen bij De Groene Belevenis, Leusden Natuurlijk en in het Huis van Leusden.